Українцям спростять ввезення техніки з-за кордону

П'ятниця, 26 липня 2013, 09:26

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, схвалила проект переліку радіоелектронних засобів та випромінювальних приладів, для ввезення яких не потрібні дозволи.

Про це пише "Комерсант-Україна".

"Новий перелік сприятиме збільшенню кількості обладнання, зменшить витрати на ввезення техніки", - йдеться в повідомленні.

Схвалений НКРЗІ документ стосується не великих імпортерів, а радіоелектроніки, яку громадяни ввозять для особистих потреб.

Реклама:

Відповідно до діючої редакції переліку, прийнятої в лютому 2010 року, без дозволу, зокрема, можна ввезти два мобільних телефони, два ноутбуки з модулями WiMAX, Wi-Fi або Bluetooth, дві бездротові гарнітури, два GPS-навігатора, чотири бездротових модеми, чотири дитячих рації, десять радіомікрофонів та інше.

"Створюються нові пристрої, і перелік доводиться розширювати", - пояснюють у НКРЗІ.

Як повідомляє видання, в новому переліку НКРЗІ, зокрема, пропонує дозволити громадянам ввезення бездротових моніторів, принтерів, клавіатур та інших засобів введення, аудіо-та відео-програвачів, 3D-окулярів, фото-та відеокамер, фотоспалахів (до 4 шт), а також планшетних ПК, електронних книг, комунікаторів і записних книжок (до 2 шт).

Крім того, комісія повністю скасувала дозвіл на ввезення мікрохвильових печей, електровимикачі на радіоуправління, магнітно-резонансні томографи і ще цілий ряд медичної апаратури.

У цілому перелік розширений на 11 позицій, регулятор також підвищив допустиму потужність ввозяться Wi-Fi-пристроїв з 100 мВт до 200 мВт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: