Янукович дав добро на податкову конвенцію з Кіпром

Вівторок, 23 липня 2013, 20:04

Президент Віктор Янукович підписав закон "Про ратифікацію конвенції між Україною і Кіпром про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням.

Про це йдеться у повідомленні парламенту, передає "Укрінформ".

"Внаслідок укладання зазначеної Конвенції підприємці обох країн отримають гарантії того, що прибутки, одержані від підприємницької діяльності на території іншої країни, а також з джерел у цій іншій країні у вигляді дивідендів, процентів та роялті, не підлягатимуть подвійному оподаткуванню. Конвенція також гарантує, що підприємці однієї держави будуть оподатковуватись в іншій державі на тих самих умовах, що й підприємці цієї іншої держави", - зазначається у пояснювальній записці до закону.

Конвенція передбачає введення для дивідендів загальної ставки у 15%, яку може бути знижено до 5%, якщо отримувач є власником не менш, як 20% компанії або якщо він інвестував у неї не менше 100 тис євро.

Реклама:

Нагадаємо, 4 липня Рада прийняла в цілому урядовий законопроект № 0024, що передбачає ратифікацію конвенції з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування.

Як відомо, у І кварталі 2013 року в економіку України іноземними інвесторами з Кіпру було вкладено 17,692 мільярдів доларів прямих інвестицій.

При цьому прямі інвестиції з України здійснено до 49 країн світу на суму 6,5 мільярдів доларів, переважна їхня частка спрямована до Кіпру (89,2%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: