"Газпром" вибув з рейтингу найдорожчих компаній світу

Вівторок, 23 липня 2013, 18:43

"Газпром", найбільший російський концерн за ринковою капіталізацією, зайняв тільки 57 місце в FT Global 500.

Про це йдеться в щорічно публікується рейтингу найдорожчих публічних компаній світу, пише "Лента.ру".

Як повідомляється, за рік газова монополія втратила відразу 26 позицій і тепер знаходиться в рейтингу між американськими Walt Disney і MсDonald's.

Інші великі російські компанії також не змогли поліпшити своїх позицій у FT500.

Реклама:

Так, "Роснефть" займає тепер 81 місце, опустившись порівняно з минулим роком на дві позиції. Нафтовій компанії не допомогло навіть те, що її капіталізація за рік зросла на 6,9%.

Перше місце в рейтингу, як і роком раніше, зайняла американська Apple.

За рік капіталізація виробника iPad впала на 25,6%, але навіть це не допомогло його конкурентам. На другому місці як і раніше знаходиться нафтова ExxonMobil, а на третьому опинився інвестфонд Berkshire Hathaway Уоррена Баффета. Він змістив з трійки китайську нафтову компанію PetroChina. Всього в десятці виявилося лише дві компанії не з США. Крім PetroChina, це швейцарська Nestle.

The Financial Times зазначає, що загальна капіталізація компаній, що входять в FT 500, за рік збільшилася на 7,5% до 27,2 трильйона доларів. Для порівняння, глобальний фондовий індекс FTSE All World піднявся за той же період на 8,1%.

У пояснювальній записці до рейтингу також наголошується, що капіталізація FT500 могла б вирости значно більше, якби не показники видобувних компаній. Так, акції нафтовиків, що входять до рейтингу, за рік подешевшали в середньому на 6,7%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!