Жеваго стане співвласником норвезької Bergen Group

Понеділок, 22 липня 2013, 10:10

Суднобудівний завод "Залив" олігарха Костянтина Жеваго стане співвласником двох підприємств норвезької Bergen Group ASA.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, в минулу п'ятницю в своєму повідомленні на фондовій біржі в Осло норвезька Bergen Group ASA оголосила про підписання угоди про продаж кораблебудівного підрозділу суднобудівному заводу "Залив".

За 18,2 млн доларів "Залив" отримає 51% акцій в новоствореній компанії. Цій компанії будуть передані належні Bergen Group заводи Fosen і BMV. Після завершення операції обидва акціонера спільно внесуть 50 млн крон (8,36 млн доларів) в оборотний капітал нової компанії для подальшого розвитку, пише видання.

Реклама:

Крім того, компанія отримає близько 40 млн доларів для фінансування будівництва судів. Операцію планується закрити до кінця року після узгодження з антимонопольними органами і третіми сторонами.

"Стратегії розвитку наших компаній збіглися. Норвежці шукали надійного партнера в проектуванні і виробництві корпусів, а ми - компанію, яка займається його наповненням і працює безпосередньо із замовником. Це прекрасна можливість для нашої компанії розширити свою присутність на нових ринках, а також отримати стабільні замовлення", - говорить голова наглядової ради "Заливу" Микола Кузьменко.

Нова компанія з таким стратегічним партнером дозволить суттєво посилити контроль над виробничо-збутовим ланцюжком, говорить виконавчий директор Bergen Group ЕСЛ Солейм.

"Ми раді об'єднати зусилля з Bergen Group. Нова компанія стане помітним і конкурентоспроможним гравцем у різних сегментах суднобудування", - говорить Кузьменко.

Як повідомляється, Bergen Group заснована в Норвегії в 2002 році в результаті об'єднання більше 20 компаній. Спеціалізується на трьох напрямках: офшорних послугах, суднобудуванні та сервісному обслуговуванні. Суднобудівельний підрозділ компанії володіє двома заводами: Fosen і BMV, які займаються внутрішнім облаштуванням судів, встановлюють двигуни, електронне та інше обладнання.

Суднобудівний завод "Залив" був побудований в 1938 році на березі Керченської протоки. Останні шість років підприємство щорічно виробляє близько п'яти-шести корпусів суден для нафтогазової промисловості. Підприємство з 2006 року входить до ХК "АвтоКрАЗ" Костянтина Жеваго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: