Кіпрський ошфор Курченка сконцентрував 99,6% Одеського НПЗ

П'ятниця, 19 липня 2013, 17:34

Кіпрська компанія Empson, входить до групи СЄПЕК Сергія Курченка, сконцентрувала 99,6% акцій Одеського нафтопереробного заводу.

Про це йдеться в повідомленні Empson на сайті Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, передає "УНІАН".

Як раніше повідомлялося, на початку липня компанія СЄПЕК повідомила про те, що закрила операцію з найбільшою приватною російською нафтовою компанією "ЛУКОЙЛ" щодо купівлі 99,6% акцій Одеського нафтопереробного заводу. Сума операції, за словами Курченка, складає більше 100 млн доларів.

Раніше кіпрська компанія Empson в офіційному бюлетені "Цінні папери України" повідомила, що готова викупити 99,58% акцій заводу за 490,742 млн гривень.

Реклама:

Як відомо, СЄПЕК раніше вела свою діяльність під брендом "Група компаній "Газ України".

Напередодні заяви про купівлю Одеського НПЗ група компаній "Газ України", що є одним з великих гравців на ринку скрапленого газу України, заявила про консолідацію своїх активів під новим брендом "Східно-європейська паливно-енергетична компанія" (СЄПЕК).

Основним акціонером групи компаній "Газ України" є Сергій Курченко, який здобув широку популярність у ЗМІ у зв'язку з покупкою в кінці 2012 року у харківського бізнесмена Олександра Ярославського футбольного клубу "Металіст" за 300 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: