"Нафтогаз" банкрутить "Укргазвидобування"?

П'ятниця, 19 липня 2013, 13:07

ПАТ "Укргазвидобування" звернулося до прем'єр-міністра Миколи Азарова щодо заборгованості НАК "Нафтогаз України" у сумі 1,2 мільярда гривень за природний газ для населення.

Про це йдеться у листі колективу ПАТ "Укргазвидобування", який є у розпорядженні "Економічної правди".

"Ситуація, яка створена "Нафтогазом" штучна, і триває з початку року, ставить під загрозу не тільки питання виконання "Укргазвидобуванням" поставлених урядом завдань по забезпеченню видобутку природного газу для населення в 2013 році, а і найближчим часом призведе до банкрутства товариства, яке є одним із найбільших бюджетоутворюючих підприємств", - йдеться у листі.

Як зазначається, за 2012 рік "Укргазвидобування" сплатило податків до бюджетів усіх рівнів у сумі 6,83 млрд гривень.

Реклама:

Згідно із зверненням, "Укргазвидобування" протягом 5 місяців сплачує податки і заробітну плату за рахунок кредитних коштів та за рахунок збільшення кредиторської заборгованості.

У документі вказується, що станом на 1 липня обліковується новостворений податковий борг в сумі 192,49 млн гривень.

У товаристві зазначили, що за таких обставин компанія не в змозі й надалі безперебійно виконувати зобов’язання по забезпеченню видобутку вуглеводневої сировини.

 
 

Як повідомлялося, найбільша в Україні газодобувна компанія "Укргазвидобування" вимагає в судовому порядку від НАК "Нафтогаз України" повернення 266,59 мільйонів гривень

Згідно з документом, "Укргазвидобування" 17 червня подало позов до Господарського суду Києва, розгляд справи було призначено на 12 липня 2013 року.

Проте 11 липня "Нафтогаз" подав клопотання про зменшення розміру пені. У свою чергу суд прийняв рішення про розгляд справи 2 серпня 2013.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: