Брати Буряки викупили інтернет-провайдера "Фрінет"

Четвер, 18 липня 2013, 20:06

Телекомунікаційна компанія "Фрінет", що працює під брендом "О3", збільшила статутний фонд на 31 мільйон доларів.

Про це йдеться в офіційному повідомленні провайдера, пише Forbes.

Генеральний директор "Фрінет" Віктор Фролов розповів Forbes, що гроші отримані від Олександра та Сергія Буряків, яким досі належало менше половини компанії.

За словами Олександра Буряка, збільшення статутного фонду відбулося за домовленістю з іншим великим співвласником "Фрінет" Ігорем Вороновим (належало понад 40%), який вирішив вийти з бізнесу.

Реклама:

Перед додемісією були викуплені частки у Воронова та інших міноритарних власників. За рахунок збільшення статутного фонду брати Буряки зосередили у своїх руках понад 95% компанії, пише видання.

За даними дослідницької компанії E&C, компанія "Фрінет" обслуговує понад 90 000 абонентів у восьми містах (№ 9 в Україні). Середньомісячний дохід з одного абонента (ARPU), за даними "Фрінет", становить близько 10 доларів, виручка за 2012 рік, за оцінками Forbes, близько 10 млн доларів.

Як повідомляється, більша частина залучених коштів вже освоєна - компанія позбулася кредитного навантаження в 26 млн доларів.

"Решта 5 млн доларів будуть спрямовані на розвиток компанії", - зазначив Буряк.

Бізнесмен пов'язує з провайдерським бізнесом дуже серйозні очікування. Він розраховує, що в перспективі двох-трьох років "Фрінет" стане одним з найбільших телеком-операторів України, обслуговуючим 300-400 тисяч користувачів.

"Під такі завдання ми готові залучати в компанію додаткове фінансування від зацікавлених фондів", - говорить Буряк.

Нагадаємо, 17 липня брати Буряки підписали угоду про те, що власником 80% акцій "Брокбізнесбанку" стають структури Сергія Курченка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!