Зі столичного метро під кінець року зникнуть жетони

Середа, 17 липня 2013, 13:17

Впровадження такої системи в муніципальному транспорті допоможе отримати точну інформацію про пасажиропотоки в місті.

Про це йдеться у повідомленні КМДА.

Як зазначається, це, у свою чергу, дозволить оптимізувати графік і маршрут руху транспортних засобів, а також сприятиме впровадженню гнучкої тарифної політики.

Крім того, досвід впровадження електронного квитка в інших країнах, а також деяких містах України, показує, що розмір отриманої виручки зростає в середньому на 15-27%.

Реклама:

"Кияни ж отримають сучасну та зрозумілу систему оплати проїзду. Так, мешканці столиці зможуть або скористатися безконтактною карткою, роль якої виконуватиме "Картка киянина", або оплатити разовий проїзд", - повідомляє прес-служба.

Що стосується одноразового квитка, то завдяки новій електронній системі можна буде придбати квиток, який дозволить, наприклад, користуватися будь-яким видом транспорту протягом доби, вихідних днів. Або ж він буде розрахований на певну дистанцію.

Передбачається, що впровадження єдиної системи оплати проїзду здійснюватиметься в декілька етапів.

Як зазначають у прес-службі, після підписання інвестиційного договору будуть впроваджені квитки зі штрих-кодом замість жетонів у метрополітені та адаптовано для цього турнікети.

Наступним етапом стане встановлення термокомпостерів у наземному транспорті й останнім кроком стане впровадження єдиного квитка.

Орієнтовно перехід до електронного квитка триватиме 9 місяців, йдеться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!