Міндоходів знайшло дитяче порно на серверах "ВКонтакте"

Середа, 17 липня 2013, 13:11

Міндоходів виявило на українських серверах соціальної мережі "Вконтакте" незаконний відеконтент, що містить, зокрема, дитячу порнографію, у зв'язку з чим 11 липня було відкрито кримінальне провадження.

Про це йдеться в документі Міндоходів, передає "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, в документі повідомляється, що 10 липня була завершена комплексна експертиза, яка виявила, що на 265 файлах, вилучених у невстановленої особи, яка діяла від імені мережі "Вконтакте", перебувала інформація з ознаками порнографічної продукції, у тому числі дитячої порнографії, а також контент з ознаками пропаганди культу насильства і жорстокості.

Як повідомляється, експертиза встановила, що незаконна інформація знаходилася на серверах з грудня минулого року, тільки в період з 14 по 26 червня її переглянуло 31 млн користувачів.

Реклама:

Провадження у справі відкрив слідчий відділ Державної податкової інспекції у Деснянському районі Києва.

Нагадаємо, 27 червня технічний директор соціальної мережі "Вконтакте" Микола Дуров заявив, що правоохоронні органи в Києві вилучили сервери компанії.

У свою чергу, засновник "Вконтакте" Павло Дуров написав у себе на сторінці в соцмережі, що вартість вилученого обладнання становить півмільйона доларів.

Міндоходів зі свого боку зазначило, що вилучене слідчими у компанії ТОВ "Дата-Айікс ЮЕЙ" комп'ютерне обладнання не має відношення до роботи соціальної мережі "Вконтакте".

Зокрема, за даними міністерства, слідчі Державної податкової інспекції у Деснянському районі Києва вилучили обладнання в ході досудового розслідування в рамках кримінального провадження за фактом навмисного ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ "Евос".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!