Київ витратив на електронний уряд вже 10 мільйонів

Вівторок, 16 липня 2013, 12:34

Київ витратив на створення електронного уряду близько 10 мілйьонів гривень, а в цілому для виходу на повноцінне функціонування системи потрібно 150 млн гривень.

Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Пузанов, передає "Інтерфакс-Україна".

"На всю систему електронного уряду вже витрачено близько 10 млн гривень. Повірте, ми дуже раціонально розпорядилися цими грошима. Всього в найближчі п'ять років планувалося витратити близько 150 млн гривень, щоб отримати повноцінно функціонуючу систему електронного уряду", - повідомив Пузанов.

За його словами, окремі елементи електронного уряду вже повноцінно функціонують, наприклад, електронний документообіг.

Реклама:

"З урахуванням законодавчої вимоги про дев'ятимісячну тестову експлуатацію (тестуються питання технічного захисту інформації, наповнення баз даних, і так далі), ми зможемо з 1 листопада запустити його в повноцінну промислову експлуатацію", - зазначив він.

Як повідомляється, з 1 липня на порталі КМДА працює карта звернень громадян, яка теж є повноцінним елементом електронного уряду.

"З 1 серпня ми зможемо запропонувати кожному власникові смартфона, спеціальний мобільний додаток. Він дозволить людині, яка виявила проблему, сфотографувати її мобільним телефоном і відправити фото в "Контактний центр", - зазначив заступник голови КМДА.

"А ось по грошах у нас катастрофа. На поточний рік потрібно 20 млн гривень, щоб виконати всі завдання з електронного уряду. Поки маємо 1,2 млн гривень. Ці гроші вже практично закінчилися. Проекти, які я перерахував, безумовно, будуть завершені. Але створити повноцінний дата-центр, який нам критично необхідний, ми не зможемо, якщо грошей таки не виділять", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: