"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" вимагає від своєї "дочки" 1,6 мільярда

Понеділок, 15 липня 2013, 16:25

НАК "Нафтогаз України", що не задовольнившись попередніми судовими рішеннями, в судовому порядку вимагає від своєї дочірньої компанії "Газ України" повернення 1,593 мільярда гривень.

Про це сказано в документі, який є в розпорядженні "УНІАН".

Згідно з документом, "Нафтогаз" 12 липня 2013 подав апеляційну скаргу до Господарського суду Києва, розгляд справи призначено на 24 липня 2013 року.

Суд визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, проте деталі справи не розкриває.

Реклама:

Нагадаємо, 10 квітня 2013 року "Нафтогаз" подав позов до Господарського суду міста Києва до компанії "Газ України", вимагаючи повернення 1,593 млрд гривень.

Наприкінці березня 2013 року "Нафтогаз України" подав сім позовів до Господарського суду Києва, вимагаючи від своєї дочірньої компанії "Газ України" повернення 7,7 млрд гривень.

Проте суд відмовляє "Нафтогазу" в задоволенні позовних вимог, посилаючись на те, що в даний момент компанія "Газ України" знаходиться в процесі реорганізації в публічне акціонерне товариство "Синтез-Газ України".

У той же час НАК "Нафтогаз України" продовжує подавати апеляційні позови до Господарського суду Києва з проханням задовольнити його вимоги.

На початку квітня 2013 міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький пообіцяв особисто розібратися з судовими позовами НАК "Нафтогаз України" до своїх дочірнім компаніям "Укртрансгаз" і "Газ України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: