"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ каже, що дискусія з Україною буде продовжена

Четвер, 11 липня 2013, 18:25

Міжнародний валютний фонд має намір продовжити дискусію з Україною щодо нової програми співпраці, проте нагадує про ключові питання, які повинні бути врегульовані в ході переговорів.

Про це заявив під час брифінгу у Вашингтоні керівник департаменту зовнішніх зв'язків МВФ Джеррі Райс, передає УНІАН.

"Все, що я можу сказати: у червні Україну відвідала місія Фонду з ознайомчою метою - щоб познайомитися з владою, представниками Адміністрації президента, керівництвом Нацбанку, а також ознайомитися з економічною ситуацією в країні. Як ви знаєте, влада України наполягає на підписанні угоди за програмою stand-by, але дискусії тривають. У нас є велике поле для технічної роботи", - зазначив Райс.

Він сказав, що технічні дискусії тривають. "Ми продовжимо дискусії в ім'я досягнення конкретного результату і отримання конкретних заходів і кроків, які необхідно буде вжити", - сказав глава департаменту МВФ.

Реклама:

Як відомо, нещодавно МВФ змінив керівника місії в Україні.

Також МВФ 1 травня 2013 року змінив свого постійного представника в Україні: на цю посаду призначений Жером Ваше, замість Макса Альєра.

Умовою для отримання Україною фінансової допомоги МВФ є підвищення тарифів на газ для населення на 40%.

Раніше міністр фінансів Юрій Колобов заявив, що Україна оптимістично оцінює шанси найближчим часом підписати угоду з МВФ про відновлення кредитування на суму 15 мільярдів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: