Азаров доручив Колобову і Соркіну заохочувати банки до інвестпроектів

Четвер, 11 липня 2013, 11:37

Прем'єр-мiнiстр Микола Азаров доручив Мiнiстерству фінансів, НБУ i керiвництву обласних державних адмiнiстрацiй знайти механiзми залучення банкiв до реалiзацiї iнвестицiйних проектiв.

Про це він заявив, вiдкриваючи засiдання уряду.

"Центральними органами виконавчої влади  підготовлено 73 проекти, які планується реалізувати із використанням механізму державних гарантій. З них 52 проекти знаходяться на розгляді банківських установ і поки лише 5 проектів отримали позитивну оцінку банків. Але ж до сьогоднішнього дня фінансування не розпочато. З більш, як восьмиста проектів, задекларованих обласними адміністраціями, на попередній розгляд в банках надішли тільки 109. І знову ж - лише 4 прийняті",- заявив Азаров.

Крім того за його словами, на розвиток діалогу з бізнесом Уряд підтримує створення спеціального уповноваженого органу для роботи з інвесторами.

Реклама:

"Ми хочемо організувати сучасний державний інвестиційний офіс, який буде, якщо так завгодно, провідником, адвокатом і омбудсменом для системних інвесторів, які створюють в Україні робочі місця та виводять українську промисловість на новітні технологічні рівні", - підкреслив Азаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: