"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Курченко пообіцяв зробити свій бізнес білим і правильним

Понеділок, 1 липня 2013, 11:17

Бізнесмен Сергій Курченко заявляє, що через 2-3 місяці буде 10 прозорих компаній, які будуть дуже зрозуміло і публічно взаємодіяти між собою.

Про це він сказав в інтерв'ю Forbes-Україна, відповідаючи на запитання про розкриття інформації щодо компаній, які входять у його структуру.

"Не повірите! У нас через 2-3 місяці буде 10 прозорих компаній, які будуть дуже зрозуміло і публічно взаємодіяти між собою. У нас буде біла правильна структура", - сказав Курченко.

Крім того, бізнесмен зазначив, що раніше структура його бізнесу була робочою для українських і російських реалій. Звичайною.

Реклама:

"Українські та російські реалії - це коли у компанії немає необхідності проходити міжнародний аудит, розкривати інформацію про угоди, про свої кадрові та управлінські рішення, контракти, ціни. Публічно щось коментувати", - заявив Курченко, відповідаючи на питання про те, що означають українські та російські реалії.

"У нас було чотири основних сегменти: заправки, зріджений газ, природний газ, нафтопродукти. Заправки: в Україні є 40 мереж, з яких 8 займають 90% ринку. Не треба публічності, з усіма можна познайомитися і спілкуватися, їх небагато. Друге - зріджений газ. В Україні споживачі скрапленого газу - це мережі заправок. Третє - природний газ. В Україні є всього лише три канали, де можна купувати природний газ. Це НАК "Нафтогаз", це шість компаній, які видобувають його в Україні, і це імпортний газ, але ця можливість з'явилася недавно. Ці всі ринки - вони непублічні, вони - не масові, тут не потрібна ніяка реклама", - підсумував Курченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: