"Укрзалізниця" підвищить тарифи

Неділя, 9 червня 2013, 12:29

У 2013 році тарифи на залізничні перевезення підвищаться на 10,1%.

В "Укрзалізниці" повідомили, що набрав чинності наказ Мінінфраструктури "Про внесення змін до коефіцієнтів, які застосовуються до тарифів збірника тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом у межах України та пов'язані з ними послуги", пишуть "Коментарі".

Як зазначили в "Укрзалізниці", індексація залізничних тарифів буде здійснюватися поетапно: у червні - на 4%, з 1 липня на 3% і з 1 жовтня на 2,8%.

Таким чином, на кінець 2013 року порівняно з відповідним періодом 2012 року, загальний показник індексації тарифів становитиме 10,1%, але визначальним є саме середньорічний показник - 4,6%, зазначили у відомстві.

Реклама:

При цьому в "Укрзалізниці" підкреслили, що індексація тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом практично не здійснювалася протягом 3-х років: у 2009, 2010 і 2012 роках.

"При цьому в останні роки темпи зростання цін виробників промислової продукції випереджають темпи зростання залізничних тарифів у кілька разів. Навіть з урахуванням здійснення індексації тарифів в 2013 році індекс цін виробників промислової продукції, згідно із прогнозами фахівців, буде вище", - йдеться в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: