У травні найбільші підряди роздали у Козака і Богатирьової - Forbes

Четвер, 6 червня 2013, 18:28

У травні e "Віснику держзакупівель" опубліковані результати тендерів на загальну суму майже 19 млрд гривень - більше, ніж у квітні і березні, незважаючи на травневі канікули.

Про це пише Forbes.

Як повідомляється, найбільші підряди роздали МОЗ та головний постачальник залізниць - державна "Укрзалізничпостач".

"У травневих держзакупівлях взагалі багато цікавого. Наприклад, "Запоріжеобленерого", 60% акцій якого належить Фонду держмайна, заплатить 175 млн гривень, щоб з'єднати Ботієвську вітроелектростанцію з енергосистемою країни. Побудована в 2012 році ВЕС - повністю приватна, нею володіє Ринат Ахметов", - пише видання.

Реклама:

А держпідприємство "Селидіввугілля" витратить 94 млн гривень на реконструкцію однієї зі своїх шахт. Підприємство - один з перших претендентів на приватизацію. Найбільш імовірним покупцем називають структуру, засновану колишнім топ-менеджером Олександра Януковича.

На першому місці виявився Ігор Єремєєв та Всеволод Момот. Луцька компанія "Континіум" Ігоря Єремєєва і Степана Івахіва - найбільший постачальник дизеля для залізниць. У травні підприємства групи виграли тендери на 1,5 млрд гривень, а з початку року - на 2,82 млрд гривень. У групи міцні зв'язки з російським "Лукойлом", вона володіє найбільшою мережею АЗС в Україні під вивіскою WOG.

Компанії найбагатшого громадянина України Рината Ахметова -  постійні учасники рейтингу тендерних чемпіонів. У травні вони отримали замовлень на 385 млн гривень. Велика частина цієї суми дістанеться "Донбаському промислово-транспортному підприємству", яка зобов'язалася поставити

Третю позицію займає Віктор Ящук. Автодорожні служби Хмельницької та Донецької областей замовили на 300 млн гривень ремонт і реконструкцію доріг компанії "Південьзахідшляхбуд". Більше 80% її акцій належить фірмі "Альфодорстрой" Віктора Ящука. Ящук - віце-президент будівельної корпорації "Золоті Ворота".

На четвертому місці Юрій Бондаренко, Володимир Петренко та інші. "Укргідроенерго" 17 травня уклало договір на поставку обладнання для Дністровської ГЕС на 240 млн гривень.

П'яту позицію в рейтингу займає Геннадій Рибенко. Держпідприємство "Льодові арени" уклало договір з фірмою "Донбасінформзв'язоксервіс" на будівництво другої черги київського Палацу спорту. Сума контракту - 192 млн гривень.

Шосте місце в топі дісталося Василю Іванчуку. "Запоріжжяобленерго" замовило роботи з будівництва повітряних ліній електропередачі від підстанції "Мелітопольська" до Ботієвської ВЕС. Тендер виграла фірма "Київсільелектро". Її найбільший акціонер - голова правління Василь Іванчук, який володіє 18% компанії.

Сьому позицію розділили Олена Миронова і Костянтин Грошев. Дистриб'ютор "Людмила-фарм" у травні виграв більше 30 тендерів МОЗ на постачання ліків на суму більше 140 млн гривень.

Восьме місце в рейтингу тендерних чемпіонів компанії "Фармекс груп" з Борисполя, що приніс один тендер - на поставку комбінованої вакцини для профілактики п'яти захворювань.

Дев'яте місце у рейтигну Андрій Петров. Холдинг "Селидіввугілля" замовив реконструкцію своєї шахти "1/3 Новогродівська". Сума контракту - 94 млн гривень.

На 10 місці Павло Порван і Михайло Даварашвілі. Одеський дістртібьютор "Медфарком-центр" переміг у трьох десятках тендерів МОЗ на суму близько 85 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!