"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лебедєв запросив у Азарова ще 30 мільярдів на армію

Субота, 29 червня 2013, 10:05

Міністр оборони Павло Лебедєв до запланованих до 2017 року на утримання армії 100 мільярдів гривень запросив ще 31 мільярд.

Про це пише Дмитро Менделєєв у своїй статті для ZN.UA.

Як повідомляє автор матеріалу, на початку червня, в обстановці підвищеної секретності, на засіданні уряду було схвалено проект Державної комплексної програми реформування і розвитку Збройних сил України на період до 2017 року.

Як заявив військовий чиновник, ці додаткові мільярди він заробить в ході реалізації надлишків військового майна. На торги буде виставлено майже 56 тис. га земель оборони та понад 30 тис. одиниць військової техніки.

Реклама:

У той же час Лебедєв промовчав, що в першому кварталі поточного року до бюджету надійшло лише 50 млн гривень від реалізації військового майна.

"Реалістичність планів Лебедєва піддав сумніву Микола Азаров, запропонувавши для контролю наповнення бюджету створити міжвідомчу групу на чолі з Сергієм Арбузовим, якого, як заявив прем'єр-міністр, Лебедєв переконав у своїх можливостях організувати грандіозну, і, головне, дережаводохідний розпродаж військового майна", - йдеться в матеріалі.

Деяку частину бюджетних коштів, за планами Міноборони, передбачається направити на витрати, пов'язані з допомогою військовослужбовцям, які стануть інвалідами або загинуть за час проведення реформи.

Число таких військових, на думку Міноборони, складе 2500 осіб, тобто по 500 осіб на кожен рік реформування армії.

Крім того, армійські чиновники припускають, що їм потрібно буде щорічно протягом п'яти років відправляти в декрет майже по тисячі жінок-військовослужбовців.

У цілому ж міністр припускає скоротити армію більш ніж на 60 тис. осіб: близько 36 тис. військовослужбовців і 24 тис. службовців. При цьому половина цієї кількості буде звільнена у перший рік реформи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!