Незабаром українці не платитимуть за воду у курятині

Вівторок, 25 червня 2013, 12:50

З 1 липня 2014 року вступає в дію новий стандарт з утримання вологи в птиці - незабаром українці не платитимуть за воду у курятині.

Про це повідомляють у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, передають "Українські новини".

Як зазначається, масова частка вологи, що виділяється при розморожуванні, повинна становити 4%.

Дотримання показника вмісту вологи в птиці є обов'язковим для країн ЄС.Тому таке нормативне нововведення дозволить українським птахівникам значно збільшити свою присутність на ринку ЄС.

Реклама:

Інститут птахівництва Національної академії аграрних наук на замовлення Мінагропроду розробив новий національний стандарт. Згідно з ним, показник масової частки вологи, що виділяється при розморожуванні м'яса, має становити 4%. Вступить в дію новий стандарт з 1 липня 2014 року.

Показник вмісту вологи в птиці в ЄС визначається залежно від способу охолодження.

Зокрема, для повітряного охолодження - 1,5%, для повітряно-водного - 3,3%, для водного - 5,1%. Що стосується стандартів РФ, то цей показник дорівнює 4% для водного охолодження.

Тому новий стандарт, який відповідає вимогам як Європи, так і Росії, дозволить збільшити експорт української продукції птахівництва.

Також посиленню присутності на іноземних ринках сприятиме те, що показник вологи при розморожуванні може визначатися договором-контрактом з країною-імпортером.

Як раніше зазначав міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, продукція вітчизняного птахівництва стане більш конкурентоспроможною на зовнішньому ринку, коли в Україні буде встановлено єдиний показник вмісту вологи.

Крім того, нормування вмісту вологи допоможе захистити українського споживача від м'яса з підвищеним її рівнем - вітчизняного і імпортного.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: