Раді пропонують реприватизувати "Криворіжсталь"

П'ятниця, 21 червня 2013, 15:00

У Раді зареєстровано законопроект про повернення в держвласність одного з найбільших металургійних комбінатів в Україні "АрселорМіттал Кривий Ріг".

Авторами законопроекту № 2381а є Петро Симоненко та Сергій Баландін (обидва КПУ).

Як повідомлялося, 6 червня госпсуд Києва поновив справу про незаконність приватизації 93,02% акцій комбінату ВАТ "Криворіжсталь" (Дніпропетровська область).

Як відомо, постановою Господарського суду Києва від 22 березня 2005 року було порушено провадження у справі, позовну заяву прийнято до розгляду, розгляд справи було призначено на 19 квітня 2005 року.

Реклама:

Потім постановою Госпсуд Києва від 19 квітня 2005 року провадження по справі було зупинено до вирішення по суті Господарським судом Києва справи.

28 листопада 2005 постановою Госпсуду Києва справу за позовом ІМС в Кабмін (третя особа - "Криворіжсталь") було залишено без розгляду.

Розпорядженням голови Госпсуду Києва від 22 травня 2013 справу передано на розгляд колегії з трьох суддів, які прийняли рішення про відновлення провадження у справі.

До повторного продажу на відкритому конкурсі комбінату компанії Mittal Steel Ахметов заявляв, що він вважає незаконним скасування рішення про продаж меткомбінату "Криворіжсталь" консорціуму ІМС, розраховуючи на перегляд цього рішення в європейських судах і повернення підприємства консорціуму.

Нагадаємо, корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд гривень при стартовій ціні 10 млрд гривень, після чого меткомбінат був перейменований в "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - в "ArcelorMittal Кривий Ріг".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!