"Забудькуватість" міськради дозволила Григоришину економити на оренді

П'ятниця, 21 червня 2013, 11:15

ДП "Укррічфлоту" "Дніпропетровський річковий порт" наступні п’ять років платитиме оренду за 4 га на площі Десантників, 5 у Дніпропетровську, за цінами 2006 року.

Про це пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, 13 червня 2013 року Дніпропетровський апеляційний суд виніс постанову, якою відхилив апеляційну скаргу Дніпропетровської міської ради на лютневе рішення господарського суду Дніпропетровської області.

Згідно з рішенням апеляційної інстанції, місто зобов’язане продовжити договір оренди з "Дніпропетровським річковим портом" ще на п'ять років.

Реклама:

Як йдеться у матеріалах справи, "Дніпропетровський річковий порт" 14 грудня 2006 року уклав із міськрадою договір оренди 4,29 га землі на площі Десантників, 5 терміном на п’ять років.

У січні 2012-го,за місяць до завершення договору оренди, підприємство надіслало лист в Дніпропетровську міську раду з проханням продовжити договір. При цьому підприємство запропонувати збільшити термін оренди з п’яти до десяти років. Решту умов договору, включаючи ціну, ДП "Дніпропетровський річковий порт" залишило без змін, пише видання.

Відповідно до законодавства, якщо після завершення договору орендодавець не надішле листа-повідомлення про заперечення поновлення договору, а орендар продовжує користуватись земельною ділянкою, то договір подовжується автоматично.

Дніпропетровська міська рада не надіслала в цей термін ДП "Дніпропетровський річковий порт" жодного листа з запереченням чи коригуванням умов договору.

У результаті, за мовчазної згоди Дніпропетровської міської ради, АСК "Укррічфлот" користуватиметься ділянкою аж до 2017 року. При цьому сплачуватиме в міську казну орендну плату встановлену шість років тому.

Пропозицію про подовження терміну оренди до 10 років суд відхилив, оскільки це змінювало умови договору.

З серпня 2007 року АСК "Укррічфлот" входить до Групи компаній "Енергетичний стандарт" російського підприємця Костянтина Григоришина.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!