IT-компанії можуть отримати податкові пільги

П'ятниця, 21 червня 2013, 10:12

У Раді зареєстровано законопроект "Про реалізацію нацпроекта "Технополіс", яким пропонується на десять років знизити базу для розрахунку єдиного соціального внеску для працівників технопарків, побудованих в рамках нацпроекту.

Авторами законопроекту виступили голова комітету з питань інформатизації та IT Валерій Омельченко і член комітету з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики Ігор Шаров (Партія регіонів), пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, автори пропонують розраховувати внесок із суми в розмірі двох мінімальних зарплат (з 1 січня - 2,294 тис гривень), тоді як зараз він нараховується на весь розмір окладу. Середня зарплата в галузі розробки ПЗ - 15,2 тис гривень на місяць (дані опитування dou.ua в грудні 2012 року).

"Пільги пропонується поширити на наукових і технічних працівників у галузі фізики, медицини, математики, архітектури та IT. При цьому пільги з ЄСВ для розробників ПЗ автори пропонують застосовувати не тільки до учасників "Технополісу", а для всіх гравців ринку, які подали відповідну заявку до Пенсійний фонд", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Прийняття законопроекту допоможе розвитку високотехнологічних галузей, стверджують автори законопроекту в пояснювальній записці.

Експорт такої продукції має зрости на 6,6 млрд гривень, а на ринку буде створено 75 тис. додаткових робочих місць.

Як пише видання, зниження бази ЄСВ, на думку авторів, не приведе до падіння надходжень до фондів соцстрахування, а, навпаки, збільшить доходи за десять років майже на 6 млрд гривень за рахунок детінізації заробітних плат і створення нових робочих місць.

Як відомо, нацпроект "Технополіс" реалізовується Держагентством з інвестицій та управління нацпроектами.

У його рамках передбачено будівництво десяти індустріальних парків загальною площею 1,6-2 тис. кв. м у Києві, Харкові, Львові, Донецьку та Дніпропетровську. Орієнтовна сума інвестицій - 10,3-12 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!