Рада схвалила у першому читанні "офшорний закон"

Четвер, 20 червня 2013, 17:00

Депутати схвалили у першому читанні проект закону про трансфертне ціноутворення.

За урядовий законопроект №2515 проголосувало 279 депутатів.

"Принципово, щоб точка (оподаткування) прибутку була в тій країні, де він об'єктивно зароблений. Бізнес отримає прибуток за рахунок використання саме українських ресурсів та інфраструктури і він має робити відповідні відрахування до бюджету країни.

На жаль, сьогодні сталою є практика, коли бізнес, в першу чергу великий, мінімізує свої податкові зобов'язання і нам це відомо", - сказав міністр доходів Олександр Клименко, який презентував законопроект у Верховній Раді.

Реклама:

За його оцінками, за три найближчі роки дія законопроекту дозволить залучити до бюджету додатково 20 млрд грн.

Як повідомлялося, у законопроекті про трансфертне ціноутворення передбачена можливість до 1 січня 2018 року для металургійної галузі та АПК скористатися певним послабленням в системі держконтролю.

Крім того, згідно із законопроектом, контроль трансфертних цін буде здійснюватися в тому випадку, якщо сукупний обсяг операцій з контрагентом перевищив 50 млн гривень в рік.

Бізнес буде подавати звітність раз на рік - до 1 травня наступного за звітним року. При цьому в проекті закону передбачено, що податківці не мають права перевіряти ціноутворення в контрольованих операціях у межах звичайної податкової перевірки.

Нагадаємо, за словами міністра доходів і зборів Олександра Клименка, даний документ дозволить більш ефективно боротися з ухиленням від сплати податків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error