"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Оточення Курченка торгуватиме державною нафтою - ЗМІ

Четвер, 13 червня 2013, 13:36

Конкурс з відбору біржі, яка в 2013 році буде продавати з аукціонів нафту, конденсат і зріджений газ держкомпаній, виграла Перша незалежна біржа.

Про це йдеться в повідомленні Міненерговугілля, пише Forbes.

Як повідомляється, всього до участі в конкурсі було допущено вісім бірж. За словами одного з учасників конкурсу, його результати були оголошені сьогодні, 13 червня, о 8:30.

Перша незалежна біржа належить двом ТОВ, які пов'язують з харківським бізнесменом Сергієм Курченко: "Енергоринок" і "ГазУкраіна-2020". Формальні власники цих компаній - жителі Харківської області Сергій Шульгін та Аркадій Кашкін.

Реклама:

"Перша незалежна біржа" була заснована в жовтні 2010 року. Навесні 2011 року біржа підписала з державною компанією "Укргазвидобування" договір на проведення аукціонів з продажу енергоресурсів, пише видання.

У жовтні 2011 року уряд постановою № 1064 встановило, що біржова площадка для продажу української нафти, газоконденсату і скрапленого газу буде вибиратися на конкурсних умовах.

Згідно з урядовою постановою, продавати нафту тільки через біржові аукціони мають компанії, контрольні пакети яких належать державі, або працюють з держкомпаніями на умовах спільної діяльності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!