"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Кабміні хочуть змінити Земельний кодекс

Середа, 12 червня 2013, 20:02

Уряд пропонує внесення змін до статті 66 Земельного кодексу.

Про це йдеться у відповідному законопроекті, який було схвалено на засіданні Кабміну 12 червня, повідомляє прес-служба КМУ.

Як зазначається, законопроект спрямовано на забезпечення стимулювання розвитку торфодобувної та буровугільної галузей шляхом встановлення передумов щодо подальшого отримання суб’єктами господарювання земельних ділянок, необхідних для розробки покладів корисних копалин,у разі оформлення в установленому порядку прав користування надрами.

Зокрема, це стосується видобутку відкритим способом бурого вугілля і торфу.

Реклама:

"Очікується, що прийняття законопроекту дозволить стимулювати суб’єкти господарювання реалізовувати на території України довгострокові проекти. Водночас це дозволить залучати додаткові недержавні інвестиції у розвиток торфодобувної та буровугільної галузей", - йдеться у законопроекті.

Також будуть нарощуватися обсяги промислового видобування торфу і бурого вугілля як альтернативних викопних енергоносіїв, особливо підприємствами з гострим дефіцитом виробничих потужностей.

Окрім цього, ухвалення законопроекту дозволить поліпшити забезпечення сільських споживачів дешевими видами місцевих енергоносіїв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!