До усунення з посади Віссаріона Кіма причетний Жванія - адвокат

Середа, 12 червня 2013, 11:12

Депутат Верховної ради, член фракції Партії регіонів Давид Жванія причетний до усунення з посади керівника "Енергоатому" Віссаріона Кіма.

Про це на прес-конференції заявив адвокат відстороненого з посади виконуючого обов'язки президента "Енергоатому" Геннадій Барабаш, передають "Українські новини".

За його словами, після рішення Печерського районного суду Києва про відсторонення Кіма з посади останній призначив виконуючим обов'язки глави компанії директора з безпеки "Енергоатома" Данко Білея з 10 червня 2013 року.

При цьому 7, 8 і 9 червня, згідно зі статутом, виконуючим обов'язки голови "Енергоатома" був перший віце-президент, технічний директор Олександр Шавлак.

Реклама:

"У неділю, 9 червня, на вулиці Вєтрова, 3, (центральний офіс "Енергоатому") з'являється народний депутат Жванія. Реєструється ухвала Печерського суду. І Шавлак (на той час виконуючий обов'язки глави компанії) скасовує накази про призначення Білея і, по суті, призначає себе" - сказав Барабаш, додавши, що призначення Білея виконуючим обов'язки було погоджено з Міненерговугілля.

Він повідомив, що Кім подав апеляцію на рішення про відсторонення, але суд відхилив її, при цьому колегія суддів у складі 3 чоловік була замінена за кілька хвилин до розгляду справи.

"Я впевнений, що ці події є спробою тиску на Кіма за його принципові позиції. Зрозуміло, що Жванія на даний момент використовується як інструмент", - сказав Барабаш, не назвавши реальних осіб, які можуть стояти за відстороненням голови "Енергоатому".

За його словами, за підсумками судових розглядів Кіму довелося внести заставу в розмірі 320 тис гривень.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький 10 червня повідомив журналістам, що питання щодо голови НАЕК може бути розглянуто на засіданні Кабінету міністрів у середу, 12 червня.

"Не подав він у відставку, там робоче питання. У середу буде повна ясність", - сказав він.

Як відомо, Кім призначений в.о. голови НАЕК від 20 серпня 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: