Міноборони замовило харчів майже на 350 мільйонів

Вівторок, 11 червня 2013, 08:38

Міноборони уклало низку угод на забезпечення харчами особового складу військових частин у 2013 році на загальну суму 348,78 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, підряди отримали минулорічні харчувальники ПП "Артек-союз" (142,29 млн гривень), ТОВ "Укрпродакорд ОР" (108,34 млн гривень), і "новачки" - ТОВ "Адмет-Груп" (96,81 млн гривень), ТОВ "Авіка" (36,18 млн гривень).

"Одеська компанія "Адмет-Груп" Ганни Бутенко і Олександра Горбенка отримала підряд Міноборони вперше у своїй історії, а дніпропетровська "Авіка" Олени Олешко - вперше за останні п’ять років. Ця фірма була постачальником до заснування "Вісника держзакупівель" у 2008 році", - пише видання.

Реклама:

Згідно із повідомленням, ці торги було оголошено ще у грудні минулого року, однак кілька компаній, чиї заявки було відхилено з різних причин, оскаржували тендери в Антимонопольному комітеті. Зрештою скарги було відхилено, однак на час оскарження Міноборони продовжувало контракти з минулорічними годувальниками, які програли на останніх тендерах, -  ТОВ "Метсобстар-ХК" (у 2013 році отримало 21,83 млн гривень на продовження минулорічного підряди на час оскарження тендеру) і ТОВ "Оптукрпром-ВР" (18,25 млн гривень).

Відтак загальна сума, у яку обійшлись цьогорічні підряди на постачання харчів, становить 424,26 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!