США ввели санкції проти двох українських авіакомпаній

Субота, 1 червня 2013, 10:37

США ввели санкції щодо двох українських авіакомпаній - "Українсько-середземноморські авіалінії" та "Авіалінії "Буковина" - за надання у лізинг та продаж літаків іранським авіакомпаніям Mahan Air та Iran Air.

Про це пише "Укрінформ" з посиланням на міністерство фінансів США.

"Разом "Авіалінії "Буковина" та "Українсько-середземноморські авіалінії" з 2010 року експортували десятки літаків до Ірану. "Буковина" та "Українсько-середземноморські авіалінії" мають зараз в Ірані понад 25 літаків, зареєстрованих на їхнє ім'я. Літаки, надані "Буковиною", неодноразово використовувалися Mahan Air для польотів до Сирії", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в американському Мінфіні зазначають, що компанія "UM Air" активно допомагала Mahan Air навчати і сертифікувати пілотів і інженерів літаків BAe-146.

Реклама:

Крім двох зазначених українських компаній санкції також введено проти компаній "Киргизтрансавіа" (Киргизстан) та Sirjanco Trading LLC (ОАЕ). Всі чотири згадані компанії, вважають у Вашингтоні, "служили як посередники для придбання Mahan Air і Iran Air літаків, тоді як Іран продовжує доставляти незаконні вантажі до Сирії для жорстокого придушення режимом Асада власних громадян".

"Деякі з літаків, що постачалися цією мережею, використовувалися почергово для переміщення підозрілих незаконних вантажів сирійському режиму і забезпечували цивільні пасажирські рейси в Європу та Азію".

Обмежувальні заходи щодо згаданих авіакомпаній є частиною зусиль США з посилення тиску на Іран і спрямовані проти намагань іранських компаній обійти накладені на них раніше санкції.

Центральний офіс TOB "Українсько-середземноморські авіалінії" знаходиться у Києві, ВАТ "Авіакомпанія "Буковина" - у Чернівцях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!