Надходження через системи переказу коштів становили більше мільярда

Середа, 8 травня 2013, 14:59

Надходження через системи переказу коштів у січні-березні 2013 року в Україні становили 1,001 млрд доларів, з України - 183 млн доларів.

Про це йдеться в повідомленні НБУ.

Згідно з повідомленням, всередині країни в першому кварталі здійснені перекази на суму 5,041 млрд гривень і 3 млн доларів (в еквіваленті).

Станом на 1 квітня на території України здійснювали діяльність з переказу коштів дев’ять внутрішньодержавних і міжнародних систем переказу коштів, створених резидентами України, із яких п’ять систем запровадженні банками та чотири системи  небанківськими установами України, йдеться у повідомленні.

Реклама:

Також на території України функціонували 22 міжнародні системи переказу коштів між фізичними особами без відкриття рахунку, створені нерезидентами. Учасниками таких систем є більше 150 банків України, ПрАТ "Українська фінансова група" та національний оператор поштового зв’язку УДППЗ "Укрпошта".

Як повідомлялося, українці за кордоном торік офіційно відправили своїм сім'ям на батьківщину 7,5 млрд доларів грошових переказів, в тому числі трохи більше 1 млрд доларів - нелегально.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!