Арбузов сподівається, що Рада дозволить приватизацію ГТС

Середа, 8 травня 2013, 14:02

Перший віце-прем'єр Сергій Арбузов сподівається, що парламент найближчим часом ухвалить урядовий законопроект, який дозволить приватизацію ГТС.

Про це він заявив журналістам в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Цей крок треба було зробити для того, щоб продовжити реформування цієї галузі. Він продиктований побажаннями Євросоюзу з тим, щоб навести порядок. Тому законопроект поданий, і я сподіваюся, що у ВР буде єдність для ухвалення рішень", - зазначив Арбузов.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, як ухвалення цього законопроекту позначиться на переговорах з Російською Федерацією про зниження ціни на газ, Арбузов зазначив, що "цей закон ухвалюють не під когось - його ухвалюють в принципі".

Реклама:

"Якщо його буде ухвалено і будуть розвиватися події, всі бажаючі будуть бачити, як це відбувається - тобто тут немає жодної проблеми ні з Євросоюзом, ні з Росією. Це рішення, яке ухвалює держава на своєму рівні", - зазначив він.

Як відомо, у ВР зареєстровано проект закону №2937 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою реформування Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України". Законопроект пропонує вилучити з українського законодавства заборону на приватизацію магістральних газопроводів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: