"Регіонал" пропонує повернути пенсійний збір при купівлі валюти

Вівторок, 7 травня 2013, 15:03

"Регіонал" пропонує ввести з 1 липня 2013 року обов'язковий 1% пенсійний збір при купівлі валюти.

Про це йдеться у законопроекті № 2952 "регіонала" Володимира Зубика, що був зареєстрований в парламенті 30 квітня 2013 року.

Документом передбачається внесення змін до закону "Про Державний бюджет України на 2013 рік" щодо надходжень до Пенсійного фонду.

"Пропонується запровадити збір на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі безготівкової іноземної валюти, а також враховуючи суспільне несприйняття пенсійної реформи передбачено переглянути та вдосконалити найбільш соціально неприйнятні положення цієї реформи", - сказано у пояснювальній записці.

Реклама:

Депутат вважає, що у разі запровадження такого збору за ставкою 1%, надходження до держбюджету у другому півріччі 2013 року становитимуть орієнтовно від 16,5 млрд гривень до 22 млрд гривень.

Як повідомлялося, нещодавно президент Віктор Янукович доручив Кабміну розробити і подати на розгляд ВР законопроект про введення збору на обов'язкове пенсійне страхування при купівлі валюти суб'єктами господарської діяльності за безготівковий розрахунок.

Нагадаємо, у січні 2011 року Янукович підписав закон, яким скасову пенсійний збір з валютних операцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!