"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" дав заробити банку Бахматюка десятки мільйонів

П'ятниця, 31 травня 2013, 09:32

НАК "Нафтогаз України" уклав угоди з ПАТ "Комерційний банк "Фінансова ініціатива" на закупівлю 559 тис облігацій внутрішньої держпозики на суму 581,49 млн гривень для розрахунків з "Газпромом" за імпортований газ.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на  "Вісник державних закупівель".

Зворотній викуп ОВДП призначено на 23-27 травня 2013 року. Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника", бо тільки цей банк погодився провести операцію у визначені терміни.

В обґрунтуванні закупівлі стверджується, що "Нафтогаз" звертався до 40 найбільших банків України, але відгукнувся лише один банк. Прибуток банку від цих операцій становитиме понад 22 млн гривень.

Реклама:

Банк "Фінансова ініціатива" належить аграрному бізнесмену Олегу Бахматюку (група "Авангард", 15 у рейтингу найбагатших українців від "Forbes"), який раніше працював в "Нафтогазі".

У 2013 році "Нафтогаз" уклав з "Фінансовою ініціативою" угоди по операціям РЕПО вже на 1,34 млрд гривень.

Загалом в 2013 році "Нафтогаз" провів операції РЕПО на 16,56 млрд гривень. У 2012 році обсяг операцій з ОВДП сягнув 92,71 млрд гривень.

Нагадаємо, голова "Нафтогазу" Євген Бакулін повідомляв про несприятливу ситуацію з операціями по ОВДП.

На кінець 2012 року збитки "Нафтогазу" від цих операцій сягнули 2,8 млрд доларів. Ці кошти керівники НАК просили компенсувати їм з бюджету, оскільки це "є додатковим навантаженням на обіговий капітал компанії та немає джерел покриття".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: