У Азарова розповіли, яка користь від спецмита на іномарки

Понеділок, 27 травня 2013, 19:16

Ефект від введення спецмита на ввезення імпортних автомобілів безумовно буде, він стане відчутним десь до осені.

Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов на прес-конференції, передає "УНІАН".

Він нагадав, що введення спецмита було обумовлено захистом вітчизняного автопрому. Цифри падіння виробництва в Україні як і раніше гнітючі: за перший квартал обсяг скоротився на 61,2%.

Тому 3 роки, протягом яких буде діяти спецмито, дадуть вітчизняним виробникам можливість модернізувати виробництво, налагодити зв'язки з відомими брендами в сфері автомобілебудування і таким чином реанімувати український автопром.

Реклама:

"Ефект від введення цього мита, я впевнений, буде. У нас просто немає вибору. Всю лінійку жоден завод не виробляє. Наприклад, в РФ виробляють Toyota Camry, ми можемо виробляти інші моделі. Нам потрібна стабільно завантажена галузь. Я як міністр, вважаю, що вона буде стабільно завантажена, якщо ми потрапимо в плани найбільших автоконцернів, в тому плані, що Україна буде виробляє певні марки автомобілів для конкретних регіонів", - сказав Прасолов.

Як повідомлялося, імпортери авто в Україні станом на травень не ввозили в Україну автомобілів з об'ємом бензинових двигунів 1-2,2 л, які потрапляють під дію введених з 14 квітня ввізних мит.

Нагадаємо, що раніше були введені спеціальні мита на імпорт в Україну нових легкових автомобілів з бензиновими двигунами об'ємом 1000-1500 куб. см у розмірі 6,46% і 1500-2200 куб. см - 12,95% незалежно від країни походження та експорту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: