"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мін'юст заблокував впровадження послуги зі збереження номера

Понеділок, 27 травня 2013, 09:23

Мін'юст відмовив Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, в реєстрації "Положення про надання послуг перенесення абонентського номера та користування персональним номером" (Mobile Number Portability; MNP).

"У п'ятницю документ повернули нам із зауваженнями", - розповів член комісії Ігор Сиротенко, пише "Комерсант-Україна".

Як пише видання, тепер впровадження MNP може затягнутися. "Все залежить від серйозності зауважень Мін'юсту: можливо, вдасться врахувати їх на наступному засіданні комісії або ж документ доведеться кардинально переробляти, на що знову підуть місяці", - розповіло джерело в нацкомісії.

Як відомо, послуга збереження номера при зміні мобільного оператора повинна була бути впроваджена вже 20 грудня 2013 року - такі терміни комісія визначила в документі місяць тому.

Реклама:

Сервіс повинен бути безкоштовним для абонентів - для його активації достатньо буде відправити SMS або заповнити заявку на сайті "приймаючого" оператора.

Держоргани не вперше відхиляють правила надання MNP - у березні їх не погодили Антимонопольний комітет і Держпідприємництва після низки критичних листів від операторів і галузевих асоціацій.

На думку учасників ринку, документ має суттєві недоліки. Оператори наполягають на тому, щоб, змінюючи оператора, абонент інформував не тільки "приймаючу" сторону, а й поточного оператора (оператора-донора).

Компанії також вимагають, щоб послуга не надавалася абонентам, які обсуговується неавторизовано, тобто без надання персональних даних, а також наполягають на врегулюванні в документі питання заборгованості мігруючого абонента або залишку коштів на його рахунку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: