Рада хоче заборонити виробництво "молоковмісних продуктів"

Середа, 22 травня 2013, 14:28

Рада у першому читанні прийняла законопроект, яким забороняється виробництво і реалізація молоковмісних продуктів з часткою молочного жиру менше 50%.

"За" ухвалення відповідного законопроекту № 2172, авторами якого є депутати Андрій Деркач, Григорій Смітюх, Дмитро Шенцев, Євген Мураєв, Артем Пшонка (ПР) та Олександр Голуб (КПУ), проголосували 267 депутатів.

Як зазначається у пояснювальній записці, даний законопроект розроблений з метою створення правових умов для прозорої та ефективної діяльності виробників молочної продукції різних видів, унеможливлення підміни понять та зловживань і фальсифікацій молочної продукції, а також для однозначного та повного інформування споживачів про придбану ними продукцію.

"Законопроектом встановлюється чітке розмежування між молочними продуктами та продуктами, які містять замінники молочних складових, через введення терміну "молоковмісні продукти" та встановлення обов’язку виробників молочної продукції чітко дотримуватися вимоги про найменування виробленої продукції в залежності від її складників. Крім цього, законопроектом  конкретизуються правові підстави застосування механізму державного регулювання закупівельних цін на молоко", - йдеться у записці.

Реклама:

Крім того, для запобігання даним фактам пропонується ввести додаткові вимоги для пакування та маркування молочної сировини, молочних продуктів та молоковмісних продуктів, які б дозволяли кінцевому споживачу безперешкодно отримувати інформацію про товар, який він придбаває.

"З метою недопущення введення в оману споживачів та захисту їх інтересів пропонується створити умови для однозначного розмежування продукції на торгівельних полицях, для чого законодавчо зобов’язати підприємства торгівлі розміщувати молочні продукти окремо від молоковмісних продуктів", - зазначається у документі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: