Міндоходів хоче обкласти податком переоформлення вантажівок

Середа, 22 травня 2013, 09:56

Міндоходів пропонує боротися з ухиленням від сплати податків при імпорті автомобілів.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, суть схеми полягає в тому, що автомобілі ввозять по товарній позиції 8704 (вантажний транспорт), яка не обкладається акцизним збором, з подальшим оформленням як пасажирського транспорту (8703).

Якби транспорт спочатку ввозився з митним кодом 8703, то потрібно було б сплатити акциз у відповідності з діючою ставкою - від 0,03 євро до 3,81 євро за 1 куб. см об'єму двигунів (або 109 євро за 1 шт. електротранспорту), пише видання.

Реклама:

Тому в Міндоходів пропонують ліквідувати цю схему, зобов'язавши власників транспортних засобів сплачувати повну ставку акцизного збору при переоформленні автомобілів.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, за підсумками 2011 року в країну було ввезено майже 99 тис автомобілів, оформлених за кодом 8704, з яких 32%, або 31,61 тис штук, згодом були переоформлені як транспорт для перевезення пасажирів.

"Датою виникнення податкових зобов'язань у разі переобладнання непідакцизного транспорту в підакцизний легковик є дата закінчення переобладнання", - наголошується в документі.

Як повідомляється, довідку про сплату відповідного збору власники переобладнаного транспорту повинні надати в МВС.

За підрахунками Міндоходів, впровадження цієї норми дозволить залучити до держбюджету від акцизу до 300 млн гривень на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: