"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Януковича просять змінити проект Енергетичної стратегії

Понеділок, 20 травня 2013, 13:05

Громадська рада звернулася до президента Віктора Януковича із закликом вжити заходів щодо обов’язкового доопрацювання проекту оновленої Енергетичної стратегії.

Про це пише "Українська енергетика".

Як зазначається, члени громадської ради висловили стурбованість проектом оновленої Енергетичної стратегії України на період до 2030 року і відзначили, що в порівнянні з попереднім, в документі "не відбулося змін на краще щодо перспектив розвитку сектору відновлюваної енергетики в країні".

"У представленому проекті оновленої Енергетичної стратегії ставка робиться на розвиток та бюджетну підтримку традиційних енергогенеруючих об’єктів, а не на заходи енергозбереження, віддача від яких перевищує потужності нової генерації, і не враховує міжнародні зобов’язання України, зокрема виконання ратифікованих угод щодо скорочення викидів парникових газів в рамках Кіотського протоколу, членства в Енергетичному Співтоваристві тощо", - йдеться в зверненні.

Реклама:

Експерти просять президента вжити заходів щодо обов’язкового доопрацювання проекту оновленої Енергетичної стратегії та врахування всіх пропозицій, які були надані розробникам цього документу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!