"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Кабміні запевняють, що не купують нових автомобілів

П'ятниця, 17 травня 2013, 17:08

Автопідприємство Господарсько-фінансового департаменту Кабміну протягом останніх трьох років не закуповувало жодного службового автомобіля.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Як зазначається, витрати на експлуатацію автопарку, який існує, повністю відповідають нормам витрат: в залежності від типу, віку і пробігу автомобілів.

"Уряд суворо контролює ефективність використання коштів платників податків",- повідомляє прес-служба.

Реклама:

Як повідомлялося раніше, автопідприємство Господарсько-фіндепартаменту Кабміну за результатами тендеру уклало низку угод на послуги технічного обслуговування та ремонту автомобілів на загальну суму 3,61 млн гривень. Було  замовлено роботи для майже 40 "мерседесів", "тойот", "фольксвагенів" та "шкод".

Звідки в урядовому автопарку з’явились новенькі "мерседеси"" вартістю від 1,2 млн гривень невідомо, оскільки жодна з державних установ тендери на придбання таких автомобілів не проводила.

Як відомо, Кабінет міністрів встановив обмеження на придбання автомобілів державними установами за рахунок державного бюджету. Найдорожчі автомобілі вартістю до 500 тис гривень дозволено членам уряду та голові Адміністрації президента.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Микола Азаров неодноразово наголошував на необхідності дотримувати режиму жорсткої економії бюджетних коштів, вимагав і вимагає від керівників міністерств і відомств, державних установ тощо неухильно виконувати ці вимоги. Окремі спроби обійти вимоги режиму економії завжди припиняються, і посадові особи, які це робили, несуть відповідальність.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: