Син Януковича влив у свій банк особисті кошти

Четвер, 16 травня 2013, 13:18

Акціонер ПАТ "ВБР" прийняв рішення про збільшення статутного капіталу банку.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби банку.

Як зазначається, власником 100% акцій Публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський банк розвитку" Олександром Януковичем було прийнято рішення про збільшення статутного капіталу банку на 412 мільйонів гривень.

"Збільшення статутного капіталу буде здійснено шляхом додаткового випуску 412 тис акцій номінальною вартістю 1 тис гривень кожна і профінансовано за рахунок особистих коштів акціонера ПАТ "ВБР", отриманих ним протягом 2012 року", - йдеться у повідомленні.

Реклама:
Фото прес-служби МАКО 

"Дане рішення відповідає стратегії розвитку банку як одного з пріоритетних напрямків бізнес-діяльності групи "МАКО" в 2013 році", - прокоментував своє рішення Олександр Янукович.

Після здійснення всіх передбачених законодавством України дій статутний капітал ПАТ "ВБР" складе 722 мільйони гривень, повідомляє прес-служба.

Як повідомлялося, одне з приватних акціонерних товариств, які входять до складу групи "МАКО" Олександра Януковича, у 2012 році отримало прибуток у сумі 197 млн гривень.

МАКО Холдинг" працює на ринку України з 2006 року і займається інвестиціями в будівництво.Нагадаємо, Янукович є власником групи "МАКО", що об'єднує "МАКО Холдинг" (Донецьк), банк ПАТ "ВБР", а також більше 10 підприємств в Україні, Голландії та Швейцарії.

Як відомо, сумарні активи холдингу "МАКО", очолюваного Януковичем, складають 1,7 млрд гривень.

Раніше прес-служба МАКО повідомляла, що в 2010-2011 роках Олександр Янукович сплатив як фізична особа близько 17 мільйонів гривень до державного бюджету як податок з доходів фізичних осіб.

За даними журналу Корреспондент, вартість активів сина Януковича, включаючи холдинг МАКО перевищує 100 мільйонів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: