Вілкул каже, що "доступне житло" може подешевшати на 20-40%

Середа, 15 травня 2013, 20:44

Вартість квартир, що будуються в рамках програм "Доступне житло", може скоротитися на 20-40% в результаті економії на проектах, безкоштовного виділення землі і підбиття інженерних комунікацій за рахунок бюджету.

Про це повідомив віце-прем'єр Олександр Вілкул, передає "УНІАН".

За його словами, з початку року кількість будівельних майданчиків у рамках реалізації програм "Доступне житло" зросла в 9 разів. Сьогодні розроблено 77 проектів багатоповерхових будинків на понад 6,6 тисяч квартир.

Зокрема, будівництво доступного житла ведеться в Дніпропетровську, Донецьку, Київській області, Львові, Миколаєві, Одеській області, Харкові, Києві та Севастополі.

Реклама:

Вілкул зазначив, що для зниження вартості житла Мінрегіон розробив проекти будівництва повторного застосування, що зменшує витрати на проектні розробки.

Також в регіонах за рахунок бюджету підводяться комунікації (електричні мережі, мережі водопостачання та водовідведення) до будівельного майданчика. Крім того, під будівництво в рамках програм "Доступне житло" безкоштовно виділяється земля. Це дозволяє на 20-40% скоротити вартість квадратного метра житла в цих будинках.

За даними Вілкула, все в регіонах вже підготовлено 43 земельних ділянки для будівництва 194 житлових будинків загальною площею більше 1,2 млн кв м на 22 тисячі квартир.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!