В уряді хочуть дозволити травматичну зброю

Середа, 15 травня 2013, 12:09

МВС розробило законопроект, який дозволятиме всім повнолітнім громадянам придбавати травматичну зброю.

Про це йдеться у публікації "Економічної правди".

Даний законопроект має бути винесений на засідання Кабміну у середу, 14 травня, і, у випадку його затвердження, буде переданий до Верховної Ради.

Зокрема, ним пропонується надати право громадянам, які досягли 18-річного віку, придбавати "пістолети і револьвери (пристрої) вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та зазначені патрони".

Реклама:

Також норми документу передбачають, що відповідні дозволи будуть видавати уповноважені органи МВС та визначають підстави для анулювання дозволів та відмови у їх видачі.

Як відомо, зараз на травматичну зброю формально мають право народні депутати, близькі родичі працівників суду, правоохоронних органів та самі правоохоронці, особи, які беруть участь у кримінальному судочинстві, громадяни, які беруть участь у охороні громадського порядку та державного кордону, держслужбовці та журналісти.

Водночас, як йдеться у матеріалі, уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Назар Кульчицький у своєму висновку до цього документу зазначив, що  законопроект не відповідає Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практиці ЄСПЛ.

"Левова частина зауважень чиновника стосується підстав для відмови у видачі дозволу на зброю", - зазначається у статті.

Докладніше читайте тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: