Транзит газу до Європи та СНД через Україну скоротився на 19%

Вівторок, 14 травня 2013, 19:56

З початку року через територію України в Західну Європу та СНД протранспортовано на 19% менше газу у порівнянні з аналогічним періодом 2012 року.

Про це йдеться у повідомленні компанії "Укртрансгаз".

"У квітні 2013 року збільшився обсяг транспортованого газу для споживачів України, до рівня 3,3 млрд кубометрів, що на 7% більше за показники аналогічного періоду 2012 року", - сказано у повідомленні.

За даними департаменту "Укртрансгазу", з початку 2013 року, на 19% зменшилось надходження імпортованого палива в газотранспортну систему України.

Реклама:

"За 4 місяці 2013 року через територію України в країни Західної Європи та СНД протранспортовано 26,2 млрд куб. м газу, що на 19% менше за показники аналогічного періоду минулого року", - сказано у повідомленні.

У департаменті компанії зазначають, що зростання внутрішнього попиту на блакитне паливо пов’язане з низькими температурами у квітні місяці.

"Обсяги експорту та імпорту синхронно знижуються у відповідності до заявок компаній постачальників газу", - повідомили в центральному диспетчерському департаменті "Укртрансгазу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!