Кернес повісив на бюджет Харкова вже 140 мільйонів

Понеділок, 13 травня 2013, 20:13

Департамент бюджету і фінансів Харківської міськради уклав угоду з ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України" на реструктуризацію боргових зобов’язань за кредитним договором шляхом продовження строків користування траншами кредиту.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди становила 71,87 млн гривень.

Як пише видання, у 2010 році Харківська міськрада взяла у "Укрексімбанку" кредит у розмірі 350 млн гривень для оновлення парку автобусів та тролейбусів в рамках підготовки міста до Євро-2012. Кінцевий строк погашення кредиту наступив 30 квітня.

Реклама:

Однак в мерії вирішили не повертати гроші домовились з державним банком про пролонгацію кредиту на два роки.

"Враховуючи необхідність підготовки міста до проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу, існує потреба у внесенні змін до договору кредитування, з передбаченням в ньому продовження строків користування окремими траншами кредиту, з кінцевим строком погашення до 30 квітня 2015 року", – йдеться в обґрунтуванні закупівлі.

В конкурсній документації не повідомляється, чи повернула Харківська міськрада "Укрексімбанку" з 2010 року хоч якусь частину кредиту. Разом з тим, у за два роки виплати по окремим траншам кредиту переносились кілька разів. З врахуванням останньої угоди сумарна вартість пролонгацій становить вже 140,98 млн гривень.

Нагадаємо, в 2010 році міста, приймаючі Євро-2012, по ініціативі віце-прем’єра Бориса Колеснікова взяли кредити в "Укрексімбанку" на придбання автобусів та тролейбусів "Львівського автозаводу" Ігоря Чуркіна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!