Темник хоче позичити за кордоном 15 мільярдів на ЖКГ

Понеділок, 13 травня 2013, 19:24

Мінрегіон має намір залучити близько 15 млрд гривень у міжнародних фінансових організацій на реконструкцію і модернізацію об'єктів ЖКГ.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник на брифінгу, передає "УНІАН".

За його словами, міністерство провело переговори з рядом міжнародних фінансових установ про можливість залучення коштів на розвиток ЖКГ.

Темник нагадав, що цього року планується завершити проект Світового банку "Розвиток міської інфраструктури" на суму 140 млн доларів.

Реклама:

"Ми відпрацювали близько 2 тисяч проектів, які ми запропонували для продовження співпраці зі Світовим банком. Вони планують продовжити нам реалізацію наступного проекту. Він називатиметься "Розвиток міської інфраструктури-2" і буде спрямований на водопостачання та водовідведення, тверді побутові відходи. Також вони запропонували нам проект з теплопостачання, де планується залучити близько 300 млн доларів", - сказав міністр.

Крім того, відпрацьовується проект спільно з Європейським інвестиційним банком щодо водопостачання, водовідведення, теплопостачання, енергоефективності громадських будівель, твердих побутових відходіві і вуличному освітленню.

За словами Темника, Європейський банк реконструкції та розвитку запропонував до реалізації проект з водопостачання та водовідведення.

"Всього ми вже напрацювали пропозицій про можливість залучення коштів близько 15 млрд гривень. Це кошти, які, в тому числі, планується залучати під державні гарантії", - повідомив міністр.

Він уточнив, що схема повернення інвестицій передбачає, що кошти від економії енергоресурсів при незмінних тарифах внаслідок реконструкції та модернізації об'єктів ЖКГ будуть накопичуватися на спеціальних рахунках, з яких будуть повертатися інвесторам. Залишок коштів буде спрямовуватися на реінвестування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!