У курячому м'ясі українських виробників знайшли сальмонелу

Понеділок, 13 травня 2013, 09:11

У продукції українських виробників курячого м'яса виявлені сальмонела і лістерія.

Через це Держветфітослужба обмежила постачання курятини в країни Митного союзу, що означає для українських компаній втрату прибутку на суму близько 10 млн доларів на місяць, пише "Комерсант-Україна".

У продукції виробників м'яса курки - компаній "Миронівський хлібопродукт" (ТМ "Наша Ряба") і "Агромарс" (ТМ "Гаврилівські курчата"), а також - "Тавр-Плюс" і "Елітекс" - виявлено невідповідності за мікробіологічними показниками, розповів перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Іван Бісюк.

За його словами в продукції одного з виробників виявлена ​​сальмонела, іншого - лістерія, але в чиїй, він не уточнив.

Реклама:

Бісюк каже, що Держветфітослужба пішла на самообмеження поставок до країн МС у зв'язку із зверненням російської сторони.

Країни Митного союзу - Росія, Білорусь і Казахстан - найбільший для України ринок збуту м'яса птиці, на який припадає близько 70% експортних поставок.

Претензії Росії мають економічне підґрунтя, стверджує один з учасників ринку на правах анонімності.

"Цього року постачання м'яса птиці з України до країн МС зросли, і місцеві виробники лобіюють на урядовому рівні введення обмежень. Враховуючи зобов'язання РФ перед СОТ, самий дієвий механізм - заява контролюючих органів про підозру щодо наявності шкідливих речовин у продукції", - говорить співрозмовник видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: