Медіамагнат Ложкін оцінює свій холдинг у 500 мільйонів доларів

Середа, 1 травня 2013, 15:26

Президент "Українського медіа-холдингу" (UMH Group) Борис Ложкін оцінює компанію у 450-500 млн доларів.

Про це він заявив в інтерв’ю "Комерсант-Україна".

Ложкін не зміг сказати, які фінрезультати компанії за 2012 рік, але зазначив, що у 2011 році виручка становила близько 138 млн доларів і чистий прибуток близько 3,4 млн доларів.

"Торік всі ключові показники зросли, причому чистий прибуток - в рази", - заявив Ложкін.

Реклама:

Він також відзначив, що компанія планувала вийти на IPO (первинне розміщення акцій) в грудні 2012 року у Варшаві, але в останній момент відклала вихід.

"Нас не влаштувала оцінка, тим більше що польські інвестори вимагають дисконт у 30-35% по відношенню до будь-якої української компанії. Зараз ми працюємо з Concorde Capital, яка наприкінці травня повинна представити нам інвестиційну стратегію. Пріоритетом для нас залишається IPO", - сказав президент UMH Group.

Як відомо, UMH Group об’єднує медіапроекти у сегментах преси, радіо й інтернету в Україні та Росії. Серед найбільш відомих видань - "Кореспондент", Forbes, "Теленеделя", "Комсомольська правда в Україні", "Аргументи й факти в Україні", "Фокус", "Команда", "Футбол".

UMH Group також володіє "Нашим радіо", "Авторадіо", "Європа Плюс", "Ретро FM", "Радіо Алла" і низкою локальних станцій.

Партнерами UMH у медіабізнесі з неконтрольними частками є Ігор Суркіс (радіо "Динамо"), Геннадій Боголюбов (журнал "Фокус" і газета "Комсомольська правда"), група СКМ (холдинг United Online Ventures, що контролює інтернет-портали bigmir.net, tochka.net і i.ua).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: