"Сімейна" компанія будує лікарню російському олігарху

Четвер, 4 квітня 2013, 14:24

Компанія, наближена до родини президента Віктора Януковича, отримала корпус київської лікарні у центрі столиці, і зводить там приватну клініку.

Про це йдеться у публікації "Економічної правди".

Як зазначається у матеріалі, ще 2009 року, за часів мерства Леоніда Черновецького, Київрада ухвалила рішення про будівництво нового лікувального корпусу на території Київської міської клінічної лікарні №10.

Згідно з цим рішенням, міське управління охорони здоров'я уклало інвестиційний договір з фірмою "Консалтинг системз". Приватна компанія мала своїм коштом звести новий лікарняний корпус, а натомість отримати один старий корпус лікарні і купити за оціночною вартістю будівлю геріатричного центру у Печерському районі Києва.

Реклама:

Однак пізніше Київрада змінила своє рішення, залишивши лише продаж за оціночною вартістю геріатричного центру в центрі столиці. А новий корпус для міської лікарні мав бути зведений коштом бюджету.

Документи, які надали "ЕП" в департаменті охорони здоров'я КМДА, свідчать, що лікарняний корпус був проданий "Консалтинг системз" за 13 мільйонів гривень, що у 4 рази дешевше за ринкову вартість комерційної нерухомості у 2009 році.

"Все б нічого, але будівництво нового корпусу київської лікарні №10 навіть не почалося. Чого не скажеш про колишній геріатричний центр в центрі Києва, де повним ходом йдуть будівельні роботи навколо вже приватної споруди", - йдеться у матеріалі.

Виявилося, що на місці колись державного геріатричного центру, де мали б лікуватися літні люди, зводиться приватна клініка російської мережі "Медсі", яка належить одному з найбагатших бізнесменів Росії Володимиру Євтушенкову.

Крім того, у матеріалі зазначається, що фірма "Консалтинг системз" належить панамській компанії "Адформ експертс інк." та українській компанії з Донецька "Агнел-2008".

Директорами панамської компанії є низка інших фірм, які "не раз згадувалися разом з іменами легендарних мешканців Риги, постачальників сумнозвісних "вишок Юрія Бойка" - Стана Горіна та Еріка Ванагельса", йдеться у статті.

А ланцюжок власників фірми "Агнел-2008" веде до компаній, де акціонерами були старший син президента Олександр Янукович та юрист Павло Литовченко, на якого свого часу записали частину території резиденції Віктора Януковича "Межигір'я".

"Євтушенков, якому "Сім'я" будує клініку, значився одним з керівників легендарного товариства мисливців і рибалок "Кедр"...Зареєстроване це товариство "Кедр" все в тому ж "Межигір'ї" Віктора Януковича. Коло замкнулося", - йдеться у матеріалі.

Водночас у прес-службі Олександра Януковича заявили, що не мають відношення до компанії "Консалтинг системз".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: