Ахметов встиг вивести з Кіпру 30 мільйонів доларів - Financial Times

Середа, 3 квітня 2013, 12:07

Компанія Ріната Ахметова System Capital Management вивела з рахунку в кіпрському банку Laiki 30 млн доларів за два тижні до введення нового податку.

Про це пише "Тиждень" з посиланням на  Financial Times.

Як пише видання, президент Кіпру Нікос Анастасіадіс закликав суддів, які розслідують банківську катастрофу в країні, перевірити трансакції, здійснені юридичною фірмою його сім`ї "в першу чергу" намагаючись послабити гнів з боку громадськості щодо переведення кіпріотами, росіянами і українцями коштів з кіпрських банків в останній момент перед запровадженням нового податку і таким чином уникнення "стрижки" своїх незастрахованих депозитів.

Як повідомляє Financial Times, сім’я президента потрапила під пильну увагу після того як кіпрська газета комуністичної партії Haravghi опублікувала список з більш як 100 компаній та власників трьох особистих рахунків, які вивели більше 500 млн доларів з банку Laiki за два тижні до того, як 15 березня Кіпр погодив новий податок на депозити в рамках програми порятунку з боку ЄС і МВФ.

Реклама:

До цього списку, зокрема потрапила компанія Ріната Ахметова, яка є клієнтом фірми сім`ї Анастасіадісів. Так, у перші два тижні березня компанія змогла вивести з банку Laiki 30 млн доларів.

"Напередодні втручання ЄС міжнародні ЗМІ широко повідомляли про потенційну фінансову кризу. Саме тому SCM (System Capital Management) вдалося вжити розумних заходів, щоб зменшити нашу вразливість до банківської кризи на Кіпрі за кілька тижнів та за кілька днів до початку реструктуризації боргу на Кіпрі", - повідомили виданню у компанії Ахметова.

Ще однією примітною особистістю, яка вчасно вивела з Кіпру свої гроші став Андрєй Акімов, президент Газпромбанку, якого як пише Financial Times, називали ймовірним покупцем Laiki після того як Анастасіадіс виграв президентські вибори 24 лютого. 6 березня Акімов вивів з Laiki 2 млн доларів після чого закрив свій рахунок. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: