"Нафтогаз" зобов'язали повернути в ГТС майже 5 мільярдів кубометрів газу

Понеділок, 29 квітня 2013, 18:13

"Нафтогаз" зобов'язали повернути в ГТС реалізовані 4,8 млрд кубометрів газу.

Про це йдеться в рішенні Господарського суду Києва за позовом компанії "Укртрансгаз" від 25 квітня 2013 року, передають "Українські новини".

Суд зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути в газотранспортну систему більше 4,751 млрд кубометрів газу, оскільки такі обсяги були без законних підстав реалізовані НАК в 4 кварталі 2007 року - 1 півріччі 2008 року.

Згідно з рішенням суду, "Укртрансгаз" стверджує, що "Нафтогаз" у зазначений період реалізував газ деяким категоріям споживачів, у тому числі через дочірнє підприємство "Газ України", без підтвердження наявності відповідних ресурсів газу для такої реалізації.

Реклама:

При цьому велика частина цього реалізованого обсягу, виходячи з колишніх рішень судів, є ресурсом ЗАТ "Укргаз-Енерго" (50% належить НАКу, інші 50% - компанії "РосУкрЕнерго").

Як повідомлялося, Міжнародний арбітражний трибунал у Стокгольмі 8 червня 2010 року зобов'язав НАК "Нафтогаз Україна" повернути "РосУкрЕнерго" 11 млрд кубометрів газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд кубометрів газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: