Росія каже, що питання про статус України в МС поки не вирішене

Вівторок, 23 квітня 2013, 13:17

Остаточного рішення про наділення України статусом спостерігача в Євразійської економічної комісії ще не прийнято.

Про це заявив заступник голови Мінекономрозвитку РФ Олексій Лихачов, передають "РИА Новости".

"Дійсно, українська сторона підготувала і направила нам проект меморандуму про присвоєння Україні статусу спостерігача при ЄЕК. У них є статус спостерігача при ЄврАзЕС, таким чином, вони запропонували нам розглянути можливість стати спостерігачем при ЄЕК. Цей документ ми дійсно отримали, і зараз йдуть переговори і в двосторонньому форматі, і сьогодні на засіданні ради ЄЕК обговорювалося це питання - про подальші зусилля з підготовки цього меморандуму. Але від цього питання вирішеним не є", - сказав заступник міністра.

Відповідаючи на запитання, чи може меморандум бути підписаний вже в травні на президентському рівні, Ліхачов зауважив, що "все можливо". "Але поки, я вважаю, що на це питання однозначно відповісти складно", - додав він.

Реклама:

Як відомо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна домовилася з Митним союзом про статус спостерігача в цій організації. При цьому Лихачов у березні роз'яснював, що статусу спостерігача в Митному союзі взагалі не існує - є статус спостерігача при ЄЕК.

Раніше Азаров повідомив, що наприкінці травня на зустрічі президентів країн Митсоюзу і президента Віктора Януковича буде обговорюватися питання надання країні статусу спостерігача.

"Ми плануємо отримати статус спостерігача при Митному союзі, створити постійне представництво України при комісії Митного союзу і активно брати участь в обговоренні всіх рішень, які готуються керівництвом цієї комісії", - написав прем'єр на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, уряд України створив спеціальну групу, яка займається вивченням договірно-правової бази Митного союзу і вивчає, до яких конкретних угодою країна могла б приєднатися і на яких умовах.

Янукович 5 квітня заявив, що Україна розраховує отримати статус спостерігача в Митному союзі, потім приступити до розгляду низки документів щодо участі в роботі об'єднання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: