Нацбанк у травні-червні введе обмеження на готівкові розрахунки

Вівторок, 23 квітня 2013, 10:02

Нацбанк має намір затвердити проект постанови про обмеження готівкових розрахунків до 150 тис гривень у травні-червні поточного року.

Про це повідомила прес-служба НБУ, передає "УНІАН".

Згідно з повідомленням, зазначена ініціатива підтримується Міністерством доходів і зборів, Державною службою фінансового моніторингу, Незалежною асоціацією банків України, Європейською Бізнес Асоціацією, територіальними управліннями та структурними підрозділами НБУ.

Як повідомляється, в даний час Нацбанк обробляє отримані в ході обговорення пропозиції.

Реклама:

"Узгоджуються питання практичного застосування обмеження за розрахунками готівкою між фізичними особами за договорами купівлі-продажу, що підлягає нотаріальному посвідченню, зокрема, шляхом внесення змін до інших нормативно-правових актів Нацбанку в частині визначення статусу спеціального депозитного рахунку нотаріуса", - йдеться в повідомленні.

Для оптимізації нормативної бази Нацбанк розглядає можливість включення до проекту існуючого на сьогодні обмеження за розрахунками готівкою між підприємствами та фізичними особами - підприємцями (10 тис гривень).

Нагадаємо, 4 березня 2013 року Нацбанк повідомив, що ініціює встановлення граничної суми готівкового розрахунку у розмірі 150 тисяч гривень.

Нещодавно Ричаківська заявила, що НБУ вирішив розширити безготівкові розрахунки для комфорту людей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: